П`ятниця
19.04.2024
23:00
 

Gorky Park Portal
 
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту


ВГорькому


Головна » 2008 » вересень » 17 » Проти узаконеного рабства.
Проти узаконеного рабства.
23:43


Звернення до музикантів.


Музика завжди була могутнім засобом боротьби проти несправедливості та зла. Нехай вона послужить добрій справі сьогодні.
Про це не розповідають по телебаченню. Про це мало пишуть газети, але правлячий клас збирається кинути 90% своїх працездатних співгромадян. Всіх хто працює примусять працювати більше і позбавлять значної частини прав. Трудових прав.




Суть проблеми.

Верховна Рада у першому читанні прийняла проект нового Трудового Кодексу. Цей сумнівної якості документ спрощує процедуру звільнення працівників. Він фактично легалізує безправність працівників підприємств дрібного бізнесу. Він фактично дозволяє 10-тигодинну працю. В будь-який момент цей новий кодекс дає можливість відправити людину у відпустку з огляду... на погодні та кліматичні умови. Корпорації зможуть писати свої закони (нормативні акти), які діятимуть на підприємствах.



На підході закони про освіту, що призведуть до примусових відробіток та абсолютної залежності випускника від роботодавця на термін ВІД трьох років. Формулювання закону дають можливість звільнити молодого фахівця та примусити його повернути державі кошти за навчання. Оскаржити дії роботодавця буде фактично нереально.
Тих хто платить із своєї кишені примусять регулярно індексувати оплату. Якщо насьогодні можна домовитися про те скільки коштуватиме освіта, то завтра ректори зможуть регулярно міняти правила оплати.

Чому вони так хочуть протягнути ці зміни саме сьогодні?

Протягом всього періоду економічного зростання в економіці майже не створювалися нові робочі місця. Натомість, зростала продуктивність праці. Інтенсифікація примусила капітал більше платити. Всі ці роки триває процес покращення умов праці та легалізації заробітків. В умовах, коли більшість працює і отримує „білі бабки”... власники вимушені рахуватися із вимогами КЗПП. Для того, щоб їх не лупило по кишені, вони вирішили знизити стандарт трудових прав.
Якщо у більшості країн КЗПП (чи як воно там у них називається, в залежності від країни) це мінімум. Гірше ніж за законом працювати не можливо. Профспілки та системи колдоговорів нав”язують капіталу іще вищі стандарти. В Україні при слабкому розвитку профспілкового руху і відвертій лохуватості громадян все інакше. Трудове законодавство у нас – максимум прав (зазвичай) на які може розраховувати працівник. Відповідно зниження вимог до роботодавця – наступ на всіх, хто вимушений продавати свою працю.


Що робити?

Ми пропонуємо вам приєднатися до ряду громадських, молодіжних та профспілкових організацій та висловити вам свою позицію на концерті 28 вересня. Гонорарів не буде. Ми збираємо кошти на організацію цього оупенейру самі. Нам не допомагають політичні партії. Тож, якщо ви підтримаєте, то ви проявите зрозуміле людське почуття -солідарність. Ми маємо хоч колись показати негідникам у владі, що бачимо і не допустимо обмеження людських прав. Адже ці закони не тільки шкідливі, але й суперечать положенням Конституції, згідно яким закон не може обмежувати вже існуючих прав.
Треба мобілізувати людей, в першу чергу, молодь і показати наше невдоволення. Наш гнів. Позиції і уряду, і президента, і парламентських партій на сьогодні є слабкими. Ми можемо вивести кілька сотень чи тисяч проти наступу на права людей і досягти успіху.
В першу чергу ми звертаємося до тих музичних формацій, що пропагують мир, виступають за права людини, проти жорстокого ставлення до тварин, проти расових упереджень. Тобто до тих, хто несе своєю музикою цінності, а не хоче нарубати більше капусти.
Концерт має відбутися в Києві, орієнтовно 28 вересня. Втім, якщо є люди, що хотіли б підтримати боротьбу проти антитрудового кодексу самостійно в інших містах та на інших майданчиках і в інший час... Ми будемо вам тільки вдячні за вашу ініціативу. Жодна організація , група чи формація не можуть монополізувати важливу і потрібну тему. Тему боротьби за права трудящих. Боротьби за права більшості.


Подробиці про новий кодекс можна прочитати тут:
http://community.livejournal.com/robota_ua/
Переглядів: 909 | Додав: fantom | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 punk-pin  
0
МОЛОДЕЦЬ!!!!!!!!!!! це реально важливо)


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  вересень 2008  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930
Пошук
Друзі сайту
Друзі:
Go! Anarcho-Punks!

metal.lviv.ua
Наша кнопулька:




для обміну
кнопульками стукати
368057070 - Пін
449594459 - Фантом


Статистика


Rambler's Top100




зараз на сайті: 1
лєвих: 1
проюзаних: 0
CopyLeft: Вільне розповсюдження і цитування