П`ятниця
26.04.2024
21:09
 

Gorky Park Portal
 
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту


ВГорькому


Головна » 2009 » березень » 13 » У Дніпропетровську реанімують купони!
У Дніпропетровську реанімують купони!
11:21


Економічна криза вносить свої корективи в життя індустріального Дніпропетровська. Одне з провідних підприємств міста — ВАТ «Дніпропетровський агрегатний завод» — налагодило випуск власної «валюти»: товарних чеків, що своїм виглядом нагадують купони 1990-х років. Як і належить грошовим знакам, чеки мають номінал і спеціальний захист. Щоправда, обіг їхній відбувається виключно всередині підприємства. На чеки, якими частково видають зарплату, можна пообідати в заводській їдальні або отоваритися продуктами харчування, що надходять на завод за обміном продукцією з сільгоспвиробниками. Керівник підприємства Євген Морозенко запевняє, що зарплата видається товарними чеками лише за бажанням працівників, які написали заяву власноруч. Проте самі заводчани цим нововведенням, що дозволяє купувати дешеві продукти, судячи з їхніх відгуків, вельми задоволені. Тим більше, що ціни в міських магазинах надто «кусаються».

Тим часом у Дніпропетровську вперше за багато років почав відчуватися дефіцит продуктів харчування. Це не на жарт стривожило міську владу, яка провела в мерії круглий стіл для обговорення цієї ситуації з виробниками хлібної і молочної продукції, а також керівниками великих торгівельних мереж. За інформацією останніх, сьогодні в торгівлю недонадходить понад 30% продовольчих товарів. Виною тому — криза платежів: магазини несвоєчасно розраховуються з виробниками продукції. А затримка платежів у свою чергу зумовлена тим, що банки підняли кредитні ставки на 40%. Дає про себе знати й зниження купівельної спроможності населення. «Споживач, — зауважила заступник мера Ірина Зайцева, — вже звик до цивілізованої торгівлі, а місто позбулося кіосків і лотків, які за останні роки поступилися місцем комфортабельним супермаркетам. Однак, якщо стосунки виробників із торгівельними мережами стануть збитковими, то вони можуть піти з магазинів, аби торгувати на відкритих майданчиках». Ідея створення подібних майданчиків уже обговорювалася під час розробки антикризової програми міської ради Дніпропетровська. Проте сама програма досі перебуває в стадії розробки. Можливо, тому влада міста вирішила укласти з виробниками і торгівельними мережами тристоронній меморандум про спільну антикризову діяльність. А заодно розробити проект створення мережі «соціальних магазинів» для малозабезпечених городян, де товари продаватимуться без торгівельної надбавки і за низькими цінами.



Джерело: http://www.day.kiev.ua/270946

Переглядів: 786 | Додав: Nancy | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 1
1 punk-pin  
0
У! нармально реалізуе власник заводу продукцію в умовах кризи!!! Курва намально йому хто порадив! щей сам став таким кльовим та правельним дяТьком!!!! пулить робочим продукцію не затрачаю ні часу ні рук на росповсюдження Доставку-пеервезення!!! А ціни дешеві бо і лишніх коштів не витрачає! але як мав бабло і втакій же кількості його і має!!! притому нетреба гроші з власного користування викидати! поклав собі зарплату в банк а людям бумаг на принтері наваляв і хоть ти кіпятком сци))) і канешно всім харашо бо дешевше значить краще!!! Сука йобаний капіталізм!


Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Друзі сайту
Друзі:
Go! Anarcho-Punks!

metal.lviv.ua
Наша кнопулька:




для обміну
кнопульками стукати
368057070 - Пін
449594459 - Фантом


Статистика


Rambler's Top100




зараз на сайті: 1
лєвих: 1
проюзаних: 0
CopyLeft: Вільне розповсюдження і цитування