Середа
24.04.2024
15:19
 

Gorky Park Portal
 
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту


ВГорькому


Головна » 2009 » березень » 29 » У Києві відбулася акція солідарності з робітниками ХМЗ (ФОТО+ВІДЕО)
У Києві відбулася акція солідарності з робітниками ХМЗ (ФОТО+ВІДЕО)
16:22
Сьогодні в Києві пройшла акція солідарності з робітниками Херсонського машинобудівного заводу, які борються проти руйнування заводу і вимагають виплати піврічної заборгованості по зарплаті, а також відміни наказу про масові скорочення на підприємстві. Акція була організована декількома ліворадикальними організаціями, а також незалежними профспілками. У ній взяли участь близько 40 чоловік. У 10:00 активісти влаштували пікет офісу Партії Регіонів, оскільки власник ХМЗ Олександр Олійник очолює Білоцерківський осередок партії. Охоронці офісу всіляко намагалися перешкодити проведенню акції – стверджували, що розгорнені транспаранти з гаслами заважають проїзду автомобілів, а також перекривають доступ до самого офісу. Представники охорони ледве не спровокували бійку – вони почали насильно згортати розтяжки активістів і відтісняти їх убік.

Але після уваги з боку журналістів, охоронці почали поводитися більш стримано. Учасники акції протесту тримали транспаранти з написами «Олійник – ганьба регіонів», «ХМЗ належить робітникам» та інші.

Друга частина акції почалася в 11-00 біля стін Кабінету Міністрів України і пройшла без ексцесів. Виступаючі говорили про необхідність націоналізації Херсонського заводу, оскільки його поточний власник грубо порушував права працівників. Крім того, підкреслювалося, що саме відчуження заводу не змінить ситуації – гарантією від порушення трудових прав може бути контроль з боку колективу підприємства.

ПРЕС-РЕЛІЗ:

Власник ХМЗ Олександр Олійник, який цілеспрямовано розоряє власне підприємство, вивозить техніку і позбавляє робітників засобів до існування, є членом Партії регіонів і очолює партійне відділення в Білій Церкві.

Ми вимагаємо від Олійника припинити звільнення на ХМЗ, а від інших підприємців-членів Партії регіонів припинити економічний тиск на працівників та профспілки своїх підприємств і не перекладати весь тягар кризи на плечі молоді та трудящих. Ми переконані, що ПР повинна або виконувати на ділі власні соціальні гасла, або відкинути популістську риторику і відверто заявити, що вона є партією великого бізнесу, який вирішує власні проблеми за рахунок решти населення країни.

Голова уряду Юлія Тимошенко неодноразово обіцяла вжити всіх заходів для вирішення конфлікту на ХМЗ на користь робітників. Тимошенко також обіцяла націоналізувати підприємство. Однак робітники навіть не отримали компенсації за затримку заробітною плати, а більшості з них загрожує звільнення.

Учасники акції вимагають негайно зупинити звільнення на ХМЗ та інших підприємствах країни. Уряд повинен виконати вимоги робітників і відібрати підприємство у «ефективного власника», який довів його до банкрутства. Завод може і повинен працювати на повну потужність під управлінням самих робітників, забезпечуючи аграрну галузь обладнанням, якого так не вистачає сьогодні селянам.

Нинішня ситуація, на думку учасників акції, яскраво демонструє, що і держава, і приватний бізнес не тільки не допомагають налагодити нормальне функціонування економіки, а й поглиблюють кризу кожним своїм рухом. У той час, як селянам відчайдушно бракує техніки, завод, який її виробляє, закривають, а сотні людей виганяють на вулицю без будь-яких соціальних гарантій. Такий стан речей може змінитися лише коли народ візьме у свої руки керівництво підприємствами і органами влади.

Нагадаємо, 4 лютого робітники ХМЗ захопили адміністративне приміщення заводу, вимагаючи виплати заборгованості по зарплаті, націоналізації і недопущення закриття підприємства. Було створено робітничу Раду на чолі з працівником заводу Леонідом Немчонком. 18 березня власник оголосив, що завод продовжить роботу, але буде звільнено 800 із 1000 працівників. Вночі напередодні молодики спортивної зовнішності, найняті власником, вибили робітників з території ХМЗ, контролюючи її і сьогодні. Серед найманої охорони були помічені представники кримських неонацистських угруповань, а також радикальної організації «Верное казачество». Водночас, кількасот робітників сьогодні зранку оточили завод і не пропускають на його територію













Джерело: http://samozahist.org.ua/?p=7133
Переглядів: 883 | Додав: Nancy | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  березень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Пошук
Друзі сайту
Друзі:
Go! Anarcho-Punks!

metal.lviv.ua
Наша кнопулька:




для обміну
кнопульками стукати
368057070 - Пін
449594459 - Фантом


Статистика


Rambler's Top100




зараз на сайті: 1
лєвих: 1
проюзаних: 0
CopyLeft: Вільне розповсюдження і цитування