П`ятниця
19.04.2024
22:43
 

Gorky Park Portal
 
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту


ВГорькому


Головна » 2009 » квітень » 13 » "Час брати своє!", Київ, 12 квітня
"Час брати своє!", Київ, 12 квітня
12:44
12 квітня відбувся марш «ЧАС БРАТИ СВОЄ», організований активістами незалежних профспілок, представниками ліворадикального та антифашистського руху. Близько 300 молодих людей жваво пройшлися центром столиці – від метро «Арсенальна» до метро «Хрещатик». Вимог до державних органів не було – активісти закликали самоорганізовано боротись за трудові та соціальні права, не покладаючись на владу та політиків.

Активісти звернули увагу на те, що сьогодні влада не лише представляє, а й неприховано захищає інтереси капіталістів – з цією метою вона намагається протидіяти створенню легальних професійних об’єднань, нарощує репресивний потенціал в особі «правоохоронних органів».

Також лунали гасла проти неофашизму, який сьогодні намагається спрямувати соціальний протест в русло міжнаціональної ворожнечі. Учасники акції упевнені: відповідальність за жахливі наслідки кризи несуть чиновництво та капітал.

Більша частина протестантів була одягнена в чорний одяг та маски,переймаючи таким чином досвід європейських ліворадикалів. Колону «Чорного блоку» прикрашали червоно-чорні прапори, запалені «фаєри» та транспаранти «Час брати своє!», «Вони не дають нам жити, ми не дамо їм правити», «Студентська солідарність» та інші.

Після мітингу біля стін столичної мерії близько 200 чоловік на знак протесту проти необгрунтовано-високих тарифів перестрибнули через турнікети метрополітену. Співробітники міліції не втручались. Прес-служба Міністерства внутрішніх справ твердить, що міліціонери не злякались кількості протестантів, а просто їх не помітили.

Основними гаслами були:

– Проти свавілля роботодавців. Скороченням та невиплатам зарплат на кожному окремому підприємстві мають протистояти трудові колективи усіх підприємств

– Проти подорожчання тарифів. Транспорт і комунальні послуги - право кожного, а не привілей багатих.

– Проти державних репресій. Міліцейський апарат, цензура і терор в ім’я „авторських прав” – небезпека для кожного.

– Проти незаконних забудов і руйнації навколишнього середовища.

– Проти співробітництва України з Міжнародним валютним фондом. Банкірів будуть рятувати, скорочуючи наші соціальні гарантії, обмежуючи наші трудові права і піднімаючи нам пенсійний вік.

– За безкоштовну освіту й медицину.

– За встановлення робітничого контролю за фінансовими операціями. Працівники мають знати, куди поділися невиплачені зарплати.

– За робітниче управління. Настав час трудовим колективам та профспілкам брати економіку в свої руки.

– За низове самоуправління. Самоврядні громади можуть успішно виконувати ті функції, з якими не може впоратись ані держава, ані липове “місцеве самоврядування”.

Організатори акції:

Незалежна профспілка “Захист Праці”
Студентська профспілка “Пряма Дія”
Рух “Соціальна Альтернатива” http://alerta.org.ua
Революційна конфедерація анархо-синдикалістів http://rkas.org.ua
Рух “Нові Ліві” http://livasprava.info
Організація Марксистів http://marx.org.ua
Антифашистська Дія http://antifa-action.org.ua

Висвітлення акції в засобах інформації:

http://korrespondent.net/ukraine/events/802989
http://photo.unian.net/ukr/themes/12350/
http://ukraine.indymedia.org/3639
http://livasprava.info/index.php?option=com_content&task=view&id=859&Itemid=1
http://rkas.org.ua/node/73
http://ukraine.indymedia.org/3654

Джерело: http://samozahist.org.ua/?p=8213



Фото: 1) http://photo.unian.net/

         2) http://picasaweb.google.ru/itimur2008/


Переглядів: 1869 | Додав: f@ntom | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 251 2 3 »
1 f@ntom  
0
чекаєм звіт від Піна)

2 Veselka  
0
По деяким пунктам - повний дибілізм

3 Nancy  
0
По яким, якщо не секрет?

4 Veselka  
0
Ок, давай розглянемо проблему співробітництва України і МВФ...Тако просто, не заглиблюючись у нікомунепотрібні економічні поняття...Де наразі Україні взяти гроші?...Нє, ну от серйозно...кричати кожен може, що це не так і те не так, але реально де взяти на покриття т.зв. збитків фінансової кризи? НБУ і так вже більше місяця тупо друкує гроші (хто користується банкоматами звернув увагу на новенькі купюри)...Всі доводять неефективність співпраці з Фондом, то запропонуй щось краще, раціональніше, ефективніше...Ні, мені серйозно цікава Ваша думка з цього приводу...Може ми самі скинемось по кілька тисяч гривень на допомогу нужденним ;-)
Тепер безпосередньо щодо фрази "Банкірів будуть рятувати, скорочуючи наші соціальні гарантії, обмежуючи наші трудові права і піднімаючи нам пенсійний вік"...Розгляну першу її частину...хм...під скороченням соціальних гарантій мається на увазі скорочення соц.пільг чи як?...ну якщо так, то нічого проти не маю...їх і так забагато. В нашій державі задекларовано стільки пільг і різноманітних допомог, що якби вони всі виплачувались, то не вистачило б держ.бюджету...і це не я придумала...Хоча скорочення пільг як завжди веде до соц. заворушень, так що тут швидше треба міняти сам механізм надання пільг і т.д.
Тепер щодо другої частини....про підняття пенсійного віку...Дуже дивно, коли люди у такому віці як ми зараз живуть сьогоднішнім днем, не задумуючись про свою пенсію, а як тільки з"являється подібна інформація, що хтось хоче підняти пенсійний вік, всі одразу ж кидаються кричати, що це не справедливо і т.д.
Вам так подобається кричати, що це ідея МВФ і який він паскудний, то доведеться сказати, що ви дуже помиляєтесь...Така ідея вперше була запропонована ще у 2001 році Е.М.Лібановою (наразі директор Інституту демографії і соціальних досліджень). Так, ідея дуже непопулярна, але...Спробую пояснити...
Нинішня пенсійна система називається солідарною, тобто люди, які зараз працюють сплачують внески до ПФ, з якого виплачуються пенсії пенсіонерам. Уявіть собі, яке навантаження на Пенсійний фонд є зараз і яке буде через кілька років у зв"язку із стрімким старінням населення. Нинішній стан є реально серйозним і загрозливим,...то я так кажу, якщо, можливо, хтось не уявляє масштабності даної проблеми....Варіанти виходу з такою ситуації: створення 3-рівневої пенсійної системи, тобто - солідарної, накопичувальної та недержавного пенсійного страхування. Не буду зараз розписувати в чому суть кожної системи, буде цікаво - розповім, або почитаєте самі, але реальність така, що пенсійна реформа, яка починалась у 2004 році, так і не закінчилась в силу різних причин, про недержавні пенсійні фонди ніхто толком не знає, навантаження на ПФ зростає так само. Чому підвищення пенсійного віку?...Та тому що при виході на пенсію деякі пенсіонери можуть отримувати з/п більшу, ніж їхній заробіток, а чиї це гроші? людей, які працюють...Так, метод можливо в дечому не зовсім відповідає моралі, але, блін, якого фіга тоді в нас стільки працюючих пенсіонерів??? вони ж самі хочуть працювати, при тому отримуючи пенсію...Це хіба справедливо? за даними Міністерства праці та соціальної політики, із понад 13 мільйонів пенсіонерів продовжує працювати 2,8 мільйона...

5 Veselka  
0
На сьогоднішній день на кожного працюючого припадає майже 1 пенсіонер, де взяти грошей на їхню пенсію?? може зі своєї кишені платити? і при тому варто врахувати, що представники деяких професій мають право виходити на пенсію не в 55-60 років, а в 35, тобто фактично, якщо врахувати тривалість життя, то скільки років пропрацював, стільки років і на пенсії...Крім того з 2004 року почалося зменшення чисельності працездатного контингенту, яке дедалі буде прискорюватися. На сьогодні чисельність платників внесків на пенсійне страхування становить 15,2 мільйона осіб, а чисельність пенсіонерів - 13,7 мільйона. До середини 2020-х років кількість пенсіонерів може перевищити кількість працюючих. То може краще організувати таке собі "активне старіння" громадян і продовжити трудовий стаж для них? Ну і можливо ви не знаєте, але пенсійний вік в Україні - найнижчий у світі (буде цікаво - почитайте про пенсійні реформи в Польщі і Угорщині), при тому в багатьох країнах пенсійний вік для чоловіків і жінок однаковий, а у нас виходить знов не чесно - жінки живуть довше, але пенсію отримують меншу через менший стаж і зазвичай з/п.
Пропонувалось поступово збільшувати пенсійний вік щороку на 3 місяці, але це треба було починати ще у 2004, бо зараз ми у такій дупі, що хоч-не-хоч, а доведеться збільшувати на 12 місяців кожного року...От так, здається це пояснила...
Не хочеться багато писати, але фраза "За безкоштовну освіту й медицину" відверто мене смішить...Освіта в нас безкоштовна, правда лише загальна, хочеш безкоштовну вищу - старайся, вчися і не друшляй ;-) а "просиджувачів штанів", за яких платять батьки, а вони ніфіга не роблять і кричать як же погано, коли платна освіта - на фіГ.
І про медицину....Ну в нас типу вона і так безкоштовна...І які результати? Подобається?...Який рівень обслуговування, обладнання і т.д.? а те, що ви платите лікарям, коли приходите в лікарню, то це не є платною медициною, це називається тіньовою економікою...Ви думаєте лікарі проти такої "безкоштовної" медицини? Аж ніяк, їх це повністю задовольняє, бо вони не мають фактично ніяких обов"язків перед вами...А тепер давайте уявимо собі, що сталось чудо і в Україні почало діяти медичне страхування. Коли ви відвідуєте лікаря, то фактично заключаєте 3-сторонній договір: ви, лікар і страхова компанія, яка фактично здійснює нагляд і у випадку, коли, не дай боже, вам трапиться лікар-шарлатан і виріже вам замість апендициту пів печінки, от тоді ви згадаєте, як же добре, що у вас є страховка, а той лікар буде відповідати за свої дії...А наразі...з т.зв. безкоштовною медициною кожен робить що хоче...
Коротше, ото так...сподіваюсь зрозуміло висловила свою думку....

6 Nancy  
0
Твоя думка чітка і зрозуміла. Більше того в ній описані всі недоліки "держави", але на мою думку і на думку тих хто висловив 12 квітня свій протест, зміни і реформи не потрібні, як би ти не старався з гівна цукерку не зробиш. Потрібна револіція і новий підхід до економічної думки. Особисто я, як анархіст, є прихильником командно-адміністративної економіки, але коли головним словом є "команда".
На рахунок того що Україна хоче взяти кредит у МВФ, то я категорично проти!!! Слід змиритися з тим, що є. От тільки держава замість того, щоб просижувати штани краще би допомогла людям, способів мульйон (принаймі можна було б розробити комп*ютерну програму, яка б замість грошей виводила відразу бартер, а різницю і операції які можна здійснити виключно грошима - розраховувати грошима).
На рахунок безкоштовної освіти. Знову ж кажу при нинішній політичній системі це неможливо, так. Але слід будувати нове бездержавне суспільство засноване на зовсім інших принципах. Ти кажеш "просиджувачі штанів", добре я за 4 курса забашляю 20 тис. грн. Цікаво яка частина з цих грошей піде на ремонт моєї аудиторії, чи на зарплатню викладачам. В кінці кінців половину цих грошей розграбують і роздєрібанять, от і вистачать того щоб університет заплатив за газ, світло і воду.
Медицина: Вибач мене, якщо я сьогодні збільшу зарплатню доктору, скажи завтра він навчиться виліковувати якусь до цього йому не відому хворобу? Чи можливо він навчиться лікувати краще? Ніколи це було, є і буде на їхній совісті!!! Ти говориш на рахунок відповідальності, а вона і зараз передбачена просто ніхто не хоче їх притягувати до неї... Бо завтра родич того міліціонера, чи суді, чи прокурора може сам лижати на операційному столі і медикі йому не простять свого колеги!
Слід пднімати свідомість, тоді при любій системі буде легко жити, звичайно при бездержавному соціалізмі найкраще!.

7 Veselka  
0
От бачиш, різні в нас погляди))...Згідна, що реформами багато не доб"єшся, але якщо брати революційний підхід, то все (абсолютно все) має бути продумане до дрібниць...

Вова, сказавши "просиджувачі штанів" я мала на увазі людей, які НЕ вчаться, а просто витрачають гроші батьків ;-)

Медицина: лікарі не будуть лікувати краще якщо їх стимулювати лише матеріально (для загального розвитку - зарплата лікарів в Україіні найнижча), тому треба змінювати сам підхід до медицини і роботи медиків...а то понабирають "по блату" тупих лікарів, а вони потім приходять на прийом в нетверезому стані.
А на рахунок відповідальності...знову ж треба міняти підхід до притягнення до відповідальності...І у випадку страхової медицини контролювати це може Фонд медичного страхування, який не буде приватною структурою.

Так, свідомість слід піднімати, але в один момент її не зміниш і не примусиш людей діяти в потрібному напрямку...
Починати треба з себе ;-)


8 f@ntom  
0
не сприймайте як підлабузництво але я читаю ніби сторонній читач

Вова - ти спираєшся на суб"єктивне, а тому твоя логіка як повітряні замки, немає чіткої основи
Веселка - ти спираєшся на обєктивні факти і все чітко

з Веселкою ми вже багато сперечались на цю тему, але в більшості кожен лишився на своєму

а от прокоментую деякі тези Вови:

" Особисто я, як анархіст, є прихильником командно-адміністративної економіки, але коли головним словом є "команда". "

анархіст за командно адміністративне господарство?) це смішно

"Потрібна револіція і новий підхід до економічної думки."

дядя, прокинься зараз не початок 20 століття

"Цікаво яка частина з цих грошей піде на ремонт моєї аудиторії, чи на зарплатню викладачам. В кінці кінців половину цих грошей розграбують і роздєрібанять, от і вистачать того щоб університет заплатив за газ, світло і воду."

проконтролюй.
студентьська профспілка для чого існує?)


9 Nancy  
0
Сначала веселка:
- Так в Маркса багато чого розписано, все, що в Маркса відрізняється від анархо-комунізму дописано Кропоткіним. Нам слід синтизувати це все на сучасний лад і заповнити ті проміжки, які еволюціювали. Слід тікі зазначити, що багато людей цим вже займається.
- З лікарями понятно, там свідомість "падгулявша", а на рахунок відповідальності то законодавчо Фонд Медичного Страхування зможе регулювати тільки цивільну-відповідальність, а хоча і до кримінального процесу він зможе долучатися, але виключно як 3-тя особа. Кримінальну ж відповідальність зможить так як і зараз контролювати виключно органи МВС та Прокуратури України.

Фантом:
- Я не спираюсь на суб*єктивне просто, якщо углублятись в те що я пишу то мій пост затянувся би на дуже великий обсяг інформації. Он Веселка тільки чучуть углубилася то ого скільки зайняло, просто по окремим пунктам потрібно, як мінімум курсові писати. З мого боку капіталізм це взагалі сама суб*єктивність не кажу вже про всіляки теорії, там все тупо впирається в суб*єктивність.

- Звичайно я є прихильником командно-адміністративної системи господарювання. "В двух словах": це коли низи дають запт нагору, що їм потрібно, а вже "конфедерація" вирішує кому і скільки припаде виходячи із запитів низів і отриманого низами. Навідміно від Радянської системи господарювання коли верхівка вирішувала кому, що і скільки потрібно.

- Нажаль, не можливо, адже всі гроші уходять в фонди (переклад з політиканської - вжопу, вдирку), а вже звідти держбюджет їх распріділяє, а красти гроші не обов*язково таким чином, щоб нічого не робити. Просто люди замість того, щоб купити щось дешевше купують за більше і різницю ділять між собою і продавцем і так далі схем море... нажаль...

Хух вроді шось відповів)))


10 punk-pin  
0
хм) всі праві! бо у всіх своя правда!!!

Інна що до (Так, свідомість слід піднімати, але в один момент її не зміниш і не примусиш людей діяти в потрібному напрямку... ) свідомості!! Людський розум еволюціонує лище в критичних моментах! або тупо інколи у деяки людей що дуже рідко і до уваги не береться а вважається скоріше багом) якщо Починати з себе треба! і це полюбому!! і щоб дістатись до 9 поверху треба пройти через 1-2-3-4-5-6-7-8-9 але якщо в ході руху ставати на перекур то нічого не буде!! Треба ставити перед файтом! тому і вибір революція а не реформа! я зараз як і давно впевнений що до революції ще рано! я сам не все прошарив тому багато розказати я жити іншим не можу!! Але чому воно так??? бо я можу зараз жити так мені багато що не подобається! але як сказав один чудний дядько! мене просто жарений петух не клюнув!!! тому я пів дня друшляю і тільки ввечері щось читаю намагаюсь усвідомити і якось прогресуваТИ!! хм! опнаписував води походу! судь до діла!! яко про підняття свідомості лише говорити! її ніколи не підняти! якще незалишиться вибору окрім як стати свідомим і солідарним все пройде якісно і результативно!! Наприклад! якщо в умовах абсолютно безкоштовної медицини лікарі стануть ще більш халатними! то пові мені на слово! коли твою маму погано прооперують! ти сама прооперує лікаря і таих буде не ти одна!! що приведе до чого?? думаю до того що лікарі стануть дуже дуже прискіпливо ставитись до своєї праці як і всі інші галузі! так є варіант що багато перестане тоді бути лякарями!!! отже не судилось!! а лікарі нікуди не дінуться! чому?? бо якщо твоя мама помре бо її не прооперували! ти можеш сама захотіти стати лікарем ! або син твій захоче !! і таких буде не ти одидна! Я говорю дуже образно! тому не придирайтесь1 я проти самосуду! але за пряму відповідальність! вбив через залатність людину на операційному столі!! примусово поїхав добувати вугялля! або підмітати вулиці! і в сраку собі диплом можеш засунути!! пройшов визначений термін робіт! (Саме суспільно корисних, а не як при нинішній системі вбив 40 чоловік і тебе до кінця твого диття годують і вдягаю!! хай як би там погано жерти не було і сумно сидіти! ти вдиб 40 життів і тебе після того щей окрмлять! вбити тебе за це це тимбільше не вихід бо тих 40 не воскресити! але скажем на шахті ти можеш робити! так ти хоч якось відплатиш родичам загиблих! (Повторюсь про образність слів! то просто щоб не бути надто голослівним)) Думаю за свідомість(а там і солідарність) я висловився!!


1-10 11-20 21-24

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Друзі сайту
Друзі:
Go! Anarcho-Punks!

metal.lviv.ua
Наша кнопулька:




для обміну
кнопульками стукати
368057070 - Пін
449594459 - Фантом


Статистика


Rambler's Top100




зараз на сайті: 1
лєвих: 1
проюзаних: 0
CopyLeft: Вільне розповсюдження і цитування