Четвер
28.03.2024
14:04
 

Gorky Park Portal
 
Вітаю Вас Гість | RSSГоловна | Реєстрація | Вхід
Меню сайту


ВГорькому


Головна » 2009 » квітень » 30 » Що означає першотравень
Що означає першотравень
17:49

Шашликів на 1 травня не буде! М’ясо подорожчало просто до непристойності. В цьому році звичний атрибут робітничого дозвілля перейшов у розряд привілеїв, доступних тільки забезпеченим громадянам. І таких стає все менше.

Чим не привід продемонструвати владі своє невдоволення? Адже саме влада і капітал сьогодні повертають першотравню його первинний зміст. Вони з’їли наш з вами шашлик!

1 травня – це день боротьби. День солідарності трудящих. За останні півроку нам доводилось згадати, що ми є не натовпом окремішніх індивідів, а цілком реальним класом найманих працівників. Нас звільняли цілими колективами. Для буржуа люди втратили свою рентабельність. Натомість вже не в одній тисячі голів за цей час зароджувався сумнів: «А чи потрібні нам буржуа?» Напевно, що ні. Достатньо навіть того, що вони прогуляли наші зарплати і пенсії у Куршевелі.

 
Ненавидіти владу в наші дні – ознака хорошого тону. Причому народної зневаги заслужили УСІ її гілки. Більше того, кожен із нас уже численні рази задумувався над доцільністю самого існування вертикалі чиновників. За майже 18 років незалежності змінилось 16 урядів, п’ять скликань парламенту і три президенти. Але наше життя лише погіршувалось. Може достатньо?

Забудьте про свято! Нам з вами нічого святкувати!

Першотравень повертається до нас із змістом сторічної давнини. І це не погано. Це і є нормальний порядок речей, логічна відповідь на гнітючу дійсність.

В минулі роки у Києві вже двічі проходили альтернативні марші солідарності трудящих. Щораз вони були потужніші. Та у 2009 році ця подія має стати особливою. Вперше за історію незалежної України на вулиці спільно з анархістами і ліваками вийдуть незалежні профспілки – трудові колективи цілої низки підприємств. Вони, як ніхто інший знають, що боротись за свої права можливо, і перемагати теж можна.

Цей день для суспільства є певним підбиттям підсумків. Кожному із нас у той чи інший спосіб доводилось захищати себе від свавілля, не йти на компроміси з сумлінням, підтримувати в складній ситуації колег і просто висловлювати свою незгоду. Процес триває постійно, щодня. Але першотравень – це можливість продемонструвати солідарність. Ми маємо відчути плече одне одного, щоб завтра не опинитись сам на сам із бідністю та безробіттям.

В календарі українських трудящих насправді замало вихідних. Ми звикли цінувати кожну можливість відпочити від виснажливої праці. Але пам’ятайте, цього разу шашликів не буде! Краще раз не побачитись з друзями на «майовці», ніж згодом зустрітися у центрі зайнятості.

Влада і капітал з’їли наш з вами шашлик! Тож час повернути своє: робочі місця, зарплати, стипендії, пенсії. Повернути суспільству розкрадені свого часу заводи, приватизовані парки і пляжі. Повернути собі можливість впливати на прийняття рішень і можливість приймати рішення самим.

Альтернативний першотравневий марш. Київ

12.00 вихід з м.Арсенальна

Автор Андрій Мовчан  
Переглядів: 1471 | Додав: fantom | Рейтинг: 0.0/0 |
Всього коментарів: 0

Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]


Форма входу
Логін:
Пароль:
Календар новин
«  квітень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Пошук
Друзі сайту
Друзі:
Go! Anarcho-Punks!

metal.lviv.ua
Наша кнопулька:




для обміну
кнопульками стукати
368057070 - Пін
449594459 - Фантом


Статистика


Rambler's Top100




зараз на сайті: 1
лєвих: 1
проюзаних: 0
CopyLeft: Вільне розповсюдження і цитування